Lövbiffsrullader i kantarellsås


Ingredienser:
1 gul lök
2 nävar kantareller
smör till stekning

Gör såhär:
1. Hacka lök och kantareller. Stek i en stor klick smör tills löken mjuknat och kantarellerna börjat få lite färg.

Fyllning:
2 msk creme fraiche
2 tsk grön pesto
1 msk fetaost
2 krm chilikrydda
3 skivor soltorkad tomat (hackad)
lite salt och peppar
+ 500 g lövbiff och tandpetare

Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser förutom lövbiffen och tandpetarna 😛 i en skål. Smaka av med salt och peppar men ha inte i för mycket då såsen kommer innehålla buljongtärning.
2. Skär lövbiffen så du får två delar av en skiva. Häll på lite fyllning och rulla ihop, fäst med en tandpetare.
3. Stek tillsammans med kantarellerna på medelhög värme. När rulladerna börjat få lite färg gör du såsen.

Sås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
(ev 1 tsk maizena utspätt i 2 msk vatten om det blir för rinnigt)
1/2 oxbuljongstärning
ev. salt och peppar om det behövs

Tillsätt ingredienserna till såsen med rulladerna och låt puttra (gärna under lock) i ca 15-20 minuter. Servera med klyftpotatis (eller potatismos) och en god sallad.

Hoppas det smakar 🍴

Leave a Reply

Your email address will not be published.