Lövbiffslasagne

17 september, 2018
Blog post

Hej allesammans!
Lasagne är en omtyckt rätt hemma hos oss men ibland vill man ju variera den klassiska rätten. Istället för köttfärssås så är det otroligt gott att göra en lövbiffssås som man fyller sin lasagne med. När jag testade att laga den här rätten, så visste jag inte om det skulle bli funka. Ibland när jag får en idé så låter den så väldans bra i mitt huvud men blir inte alltid som jag tänkt mig 😛 Hur som helst, blev det stor succé och vi kommer garanterat äta det här fler gånger 🙂

Ingredienser lövbiffssås:
1 gul lök
2 tomater
1 chili
1 liten morot
400 g lövbiff
svartpeppar + salt efter tycke
1 krm paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 smulad oxbuljong
1 dl creme fraiche

Gör såhär:
1. Skala lök och morot. Hacka lök, tomater, chili (ta bort kärnorna så blir det inte så hett) och moroten till små bitar. Stek i rapsolja tills allt mjuknat något. Skär lövbiffen i små bitar och lägg i stekpannan med lökblandningen. Fräs 2-3 minuter.
2. Tillsätt peppar, paprikapulver, tomatpuré, oxbuljong och creme fraichen. Rör om och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt. Under tiden lövbiffssåsen puttrar gör du ostsåsen.

Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör
2 dl valfri riven ost

Gör såhär:
1. Häll i mjölet i en kastrull, tillsätt 1 dl mjölk och blanda tills klumparna försvinner.
2.Klicka i smöret och tillsätt resten av mjölken. Koka upp.
3. När det kokar lägger du i 2 dl ost. Blanda väl och låt puttra i 4-5 minuter.

Lasagne:
Lasagneplattor (så många som du behöver för att fylla din form)
1,5 dl riven västerbotttenost till topping (eller annan sort)

Gör såhär:
1.Häll hälften av ostsåsen i en form (ca 25×35 cm)
2. Lägg ut lasagneplattor och ha på halva lövbiffssåsen.
3. Lägg lasagneplattor på lövbiffen och lägg sedan resten av lövbiffssåsen på.

4. Lägg på lasagneplattor och häll sedan över all ostsås som är kvar. Toppa med riven ost.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter på 180°

Prev Post Next Post