Lövbiffsgryta

3 april, 2019
Blog post

En härlig gryta går nästan alltid hem, förutom under våren och sommaren tycker jag. Därför passade jag på att göra det för typ sista gången innan hösten gör entré igen. Här är en av mina varianter på lövbiffsgryta. Supergod med stekta champinjoner och sötpotatis.

Ingredienser:
500 g lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
smör till stekning

1 sötpotatis
2 morötter
1 burk krossad tomat
2,5 dl matlagningsgrädde, 15%
1 msk paprikapuré
1 msk mango chutney
1 tsk dijonsenap
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongstärning
1 msk strösocker
1 tsk citronsaft
1 dl vatten
1 msk fryst eller färsk persilja
salt och peppar

Gör såhär:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjoner. Smörstek allt i en gryta.
2. Skala och hacka morötterna och sötpotatisen, lägg i grytan.
3. Skär strimlor av lövbiffen och tillsätt i grytan. Stek tills köttet får lite färg.

4. Tillsätt resten av ingredienserna förutom salt och peppar. Låt koka upp. Sänk till låg värme och lägg på ett lock. Koka i ca 1 timme med omrörning då och då.
5. Smaka av med salt och peppar och servera sedan med potatismos.

Recept på mitt potatismos hittar du här.

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post