Lax- och jordgubbssallad

7 augusti, 2018
Blog post

En fräsch sallad är något som brukar gå hem hos de flesta, speciellt i sommartider och när det är riktigt varmt. Här har jag komponerat ihop en ultrafräsch sallad bestående av lax, jordgubbar, champinjoner, paprika, lite fetaost och annat smått och gott. Receptet räcker till 2 stora portioner. Hoppas det smakar 🙂

Ingredienser:
2 laxfiléer, saltad och citronpepprad
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner (eller 100 g färska)
1 gul paprika
1 näve färsk persilja (eller efter tycke)
10 jordgubbar
1 dl valfri pasta
smulad fetaost
0,5 dl krossade linfrön
1 limeklyfta

Gör såhär:
1. Hacka löken i små bitar. Skär paprikan i strimlor och använder du färsk champinjon så skär du den i skivor.
2. Stek lax, champinjoner, lök och paprika i smör. Det går bra att steka allt tillsammans. Samtidigt kokar du pastan enligt anvisning
3. Hacka persilja och jordgubbar

4. När laxen fått en fin stekyta och är fint ljusrosa på insidan så är den klar. Den ska liksom nästan falla isär när man petar på den. Om den översteks så blir den torr och blir även då mer kompakt i konsistensen.
5. Ta fram en skål och häll i allt det stekta, laxen får gärna brytas ner till mindre bitar.
6. Blanda i persilja, jordgubbar och smula över så mycket fetaost som du gillar. Toppa med krossade linfrön och limejuicen från limeklyftan.

Prev Post Next Post