
Kycklingben med mango-glaze
Ikväll åt vi något riktigt gott och som inte alls tog lång tid att laga. Jag svängde ihop en mango-glaze som jag dränkte kycklingbenen i, lät dom sköta sig själva i en traktörpanna under lock medan jag kokade jordnötssås, ris och gjorde sallad. Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
1 kg kycklingben
2 msk mango chutney
1 msk oyster sauce
1 msk ketjap manis (söt soja)
3 msk vatten
2 pressade vitlöksklyftor
+ flingsalt och rapsolja till stekning
Gör såhär:
1. I en djup tallrik blandar du till alla ingredienser förutom flingsalt och rapsolja. Lägg i kycklingbenen och se till att de täcks väl av såsen.
2. Hetta upp en stekpanna med lock (kycklingbenen går också att laga i ugn) och lägg i kycklingbenen, häll över den resterande glazen som är kvar i tallriken och strö över flingsalt. På medel värme (ca #6 av 9 på en induktionshäll). Lägg på locket och låt stekas i 15 minuter. Titta till då och då.
Ovan ser ni processen från början till slut.
3. Efter ca 15 minuter vänder du på kycklingbenen och fortsätter tillaga under lock ca 10-15 min. När kycklingen börjar bli klar (ingen vätska ska komma ur), ta av locket och stek ca 5 minuter till, vänd runt kycklingen så mer glaze kommer på.
4. Servera med kokt ris, jordnötssås och sallad.
Jordnötssås:
2 stora msk jordnötssmör
1 burk (400ml) kokosmjölk (13,5% fett)
3 msk japansk soja
1 msk råsocker
1 msk pressad lime
1 nypa curry
3-4 msk vatten (om såsen blir för tjock)
Koka upp allting, och låt sedan sjuda i 30 min
Hoppas det ska smaka 🍴