Kyckling i fetaostsås med pestopasta

1 oktober, 2018
Blog post

Vi kickar igång veckan med ett härligt kycklingrecept. Snabbt, enkelt och gott precis som det ska vara en måndag. Jag älskar att kombinera kyckling med fetaost, det blir så krämigt och ger en fin sälta till kycklingen. När jag vill äta kyckling i någon form av sås så är det här mitt go-to recept. Hoppas ni gillar det.

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stora kycklingfiléer
2 tsk torkad oregano
1 tsk chilikrydda
salt och peppar efter tycke
1 tsk tomatpuré
100 g fetaost
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost av valfri sort (jag använde västerbottenost)
pasta farfalle för 4 personer
2 msk pesto
1 klick smör

Gör såhär:
1. Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg i en djup tallrik eller skål. Salta och krydda med chili och oregano och låt stå en stund. Vänta med peppar.
2. Stek lök och vitlök i rapsolja tills den mjuknar.
3. Tillsätt den kryddade kycklingen och stek tills kycklingen blir vit och får lite färg. Under tiden kokar du upp pastan enligt förpackningens anvisningar.

4. När kycklingen fått lite färg tillsätts det tomatpuré, matlagningsgrädde, fetaost och riven ost. Koka på svag värme i 10-15 minuter. Peppra såsen och smaka av om det behövs mer salt.
5. Häll av vattnet från pastan, tillsätt 1 klick smör och peston. Blanda väl och servera gärna ihop med en sallad.

Prev Post Next Post