Krossad potatis

14 augusti, 2018
Blog post

Jag vet inte om jag sagt det tidigare men potatis är min favoritkolhydrat 🙂 det går att variera på så många olika vis och det är magiskt gott (ja, kanske inte kokt potatis men övrig). Det enda negativa med potatis är att den inte smakar lika gott som när den är färsk, men det får man ta 😛 Här har jag gjort krossad potatis som jag tyckte blev väldans gott. Till den åt vi lövbiff i krämig sås, recept på det kommer inom kort. Det här receptet ger potatis till 4-5 personer.

Ingredienser:
1 kg färskpotatis
1/2 dl flytande margarin + 3 msk rapsolja
1 näve färsk persilja, hackad
1 tsk örtsalt

Gör såhär:
1. Koka potatisen med skal tills den blir mjuk
2. Sätt ugnen på 200º. Blanda flytande margarin med rapsolja i en liten skål, tillsätt den hackade persiljan och örtsaltet
3. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper, lägg potatisen på pappret och ta en gaffel och tryck på varje potatis så den spricker upp och ser krossad ut.
4. Fördela margarinblandningen på varje potatis (se bild nedan) och laga mitt i ugnen i ca 10 minuter. Potatisarna ska ha fått en lätt gyllene färg.

 

Prev Post Next Post