Korvstroganoff med ris

29 augusti, 2018
Blog post

Vardagsmat tycker jag är kul att laga när man vet vad man ska göra. Ofta tryter inspirationen och man gör samma rätt om och om igen. Korvstroganoff är en rätt som är uppskattad av alla, både barn och vuxna. Det bästa är att den går så snabbt att göra och även att variera för att inte hamna i samma matträsk 😛 Här är en av mina varianter och tro mig, den är SÅ god! Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser:
ris (av valfri sort, och den mängd du behöver)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
1 mellanstor morot
600 g kycklingfalukorv (eller vanlig falukorv)
2 tsk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
1 msk creme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 dl vatten
2 tsk paprikapulver
olja till stekning
salt och peppar efter tycke

Gör såhär:
1. Koka valfritt ris enligt anvisning och mängd. Jag använde basmatiris.
2. Skala och hacka lök, vitlök, morot och hacka chilin. Skär korven i 1/2 cm tjocka pinnar.
3. Stek lök + vitlök, morot och chili i olja i en stekpanna. När löken mjuknat något tillsätter du korven och fräser den tills den får en svag gyllene yta.

4. Tillsätt soja, tomatpuré, creme fraiche och turkisk yoghurt. Rör om tills allt är jämt fördelat.
5. Tillsätt vatten och paprikapulver och låt allt puttra på medelsvag värme i 15-20 minuter.
6. Salta och peppra efter tycke. Servera med en god sallad och ris.

Prev Post Next Post