Korvpanna med curry

1 juli, 2018
Blog post

Hej på er!
Jag bara måste dela med mig av receptet till en otroligt god men framförallt ENKEL middag. Det är en korvpanna med en krämig och len smak av curry, helt galet gott. Det bästa var att det tog ca 20 minuter att göra.. om ens det :’) Ursäkta de dåliga mobilbilderna, Melina blev grinig just då och jag hann inte fota med min systemkamera 😛

Ingredienser:
1 gul lök
olja till stekning
en halv kycklingkorv (stekkorv) ca 300g. Funkar lika bra med falukorv.
1/2 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
1 tsk chilikrydda
2 tsk curry
3 dl creme fraiche
3 dl valfri riven ost (jag använde västerbotten)
(valfritt: ananasbitar)

Gör såhär:
Skala och hacka löken. Skär korven i valfria bitar, jag gjorde fyrkanter. Fräs löken i panna tills den mjuknar. Lägg i korven och fräs i några minuter tills den får lite färg. I med kryddorna och creme fraichen + ananas om du vill. Ananasen ger en fin sötma som passar utmärkt att bryta av curryn med. Låt puttra i 5 minuter. I med den rivna osten och rör om. Låt puttra i ytterligare 3 minuter. Servera med ris eller pasta.

Prev Post Next Post