Klassiska vaniljhjärtan

18 februari, 2019
Blog post

God kväll på er! Hoppas alla mår bra. Här går dagarna undan och just nu har jag sportlov vilket såklart är kul. Jag tänkte bjuda på ett gott recept på klassiska vaniljhjärtan. Kakorna i sig är inte så avancerade att göra men de kräver lite tålamod när man trycker ut degen i formen. Såhär brukar jag göra mina.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,5 dl socker
1 äggula
150 g smör

Gör såhär:
1. Smörj hjärtformarna väl med lite smör.
2. Blanda alla ingredienser, + smöret som delats upp i kuber, till en smidig och fast deg. Jag använde min KitchenAid med den platta vispen. Började på låg hastighet och när jag ville då degen att gå ihop ökade jag hastigheten tills den blev en klump. Därefter tog jag ut den och jobbade lite med händerna innan jag till sist virade in degen i plastfolie och lät den vila ca en halvtimme i kylskåp.

Fyllning (vaniljkräm):
1 ägg
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 msk florsocker
1 dl mjölk
1 tsk vaniljpasta

Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud på medelstark värme tills det blir en tjock kräm. Låt svalna och fyll sedan en spritspåse med krämen.

Sätta ihop kakorna:
1. Sätt ugnen på 200 º
2. Kavla ut degen mellan två bitar plastfolie, ca 0,5 cm tjock. Ta fram en hjärtform och skär ut en bit deg som täcker formen samt liten bit upp över kanterna.
3. Spritsa ut lite vaniljkräm på den degfyllda formen och täck med ett lock av deg som du skurit ut.

4. Tryck ihop kanterna så kakan håller ihop och skär bort överbliven deg runtom formen.
5. Grädda formarna på en plåt i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter.
6. Ta försiktigt ut kakorna ur formarna när de svalnat. Pudra på florsocker.

Prev Post Next Post