
Klassiska chokladbollar
Chokladbollar har alla alltid tid att slänga ihop. Det finns liksom inga ursäkter eftersom det inte kräver någon tid i ugnen eller något annat avancerat än att slänga ihop allt och mixa. Jag längtar också tills min lilla tjej blir tillräckligt stor så vi kan baka chokladbollar ihop, hon är just nu 10 månader så det dröjer väl ett tag 😛 här är mitt klassiska recept på denna enkla, men ack så goda, lilla pärlsockertäckta boll.
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3,5 dl havregryn
3 msk kakao
3 msk mjölk (eller kallt kaffe)
1 msk vaniljsocker
Garnering:
pärlsocker
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en bunke
2. Mixa på medelhög hastighet några minuter tills allt gått ihop fint
3. Ställ bunken i kylskåpet 5-10 minuter och forma sedan runda bollar
4. Rulla i pärlsocker
Förvaring:
Kan förvaras i kylskåp i en tätförsluten burk upp till 1 vecka.