Klassisk kladdkaka

4 april, 2019
Blog post

Härligt god kladdkaka som riktigt smälter i munnen. Jag bakade i en springform på ca 20-22 cm/diameter vilket ger 4 stora bitar eller 6 lagom/mindre.

Ingredienser:
150 gram smält smör
2 dl strösocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljpasta
2 ägg
2 dl mjöl
ströbröd + smör till smörjning av form

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Smörj en springform med smör och bröa formen så fastnar inte kladdkakan.
3. Blanda i övriga ingredienser med det smälta smöret och rör bara tills allt precis gått ihop. Rör du för mycket blir kakan inte kladdig.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Håll koll på kakan, den ska ha fått en fast yta men vara dallrig när man skakar formen.
5. Ta ut ur ugnen omgående och låt svalna innan du skär upp den.

Servera med vispad grädde eller glass.

Prev Post Next Post