Kladdkaka med nougat

14 augusti, 2018
Blog post

Hej på er!
Här kommer ett recept på en härlig kladdkaka med nougat i. Jag använde en form på ca 25 cm/diameter så min kladdkaka blev rätt tunn, men ändå kladdig 🙂 Använder du en mindre form kommer du få en något högre kaka och säkerligen mer rinnig om du inte anpassar baktiden genom att låta den vara i ugnen något längre. Det är helt upp till dig vilken konsistens du vill ha.

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 st Marabou dubbel nougat

Gör såhär:
1. Smörj en springform (23-25 cm/diameter) med avtagbar kant med smör och sätt ugnen på 180°. Du kan också lägga ett bakplåtspapper i botten.
2. Blanda i kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en skål.
3. Hacka nougaten i små bitar.

4. Vispa ihop smör och ägg så de går ihop fint. Tillsätt sockret och vispa ytterligare.
5. Tillsätt mjölblandningen och vispa bara så det precis går ihop.
6. Häll smeten i formen och tryck i nougatbitarna i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Kakan ska ha fått en gräddad lite fast yta ovanifrån men ändå dallra en aning när man skakar lite på formen.

Servera med:
Vaniljgrädde med krossade hallon

Vispa ca 2-3 dl vispgrädde med 2 tsk vaniljsocker. När du sedan skär upp bitar och lägger upp, klickar (eller spritsar) du ut grädden och på grädden lägger du några krossade hallon som du enkelt mosat med en gaffel.

Prev Post Next Post