Blog post

Kebabpizza

8 augusti, 2018

Så gott med pizza, eller hur? Just den här blev med kebab – med färdiggrillad Västerås kebab. Den absolut bästa kebaben man kan köpa hem enligt mig. Pizza är inte så svårt att göra, du behöver bara en deg, lite tomatsås och sen fantasi till vad du ska ha på den. Här är en variant jag gjorde som räcker till 2 standardpizzor.

Här hittar du receptet till min tomatsås samt till den lite nyttigare pizzadegen.

Tillbehör på pizzan:
2 dl prästost
2 paket färsk mozzarella
1 burk champinjoner
Västerås kebab ca 150 g
soltorkade tomater efter tycke

Min pizza brukar jag grädda på en uppvärmd pizzasten i cirka 20-25 minuter på 200º beroende på hur tjock pizzabotten jag bakar ut. Kebaben lägger jag på när det är ungefär 5 minuter kvar av baktiden då den bara behöver värmas upp. Har man i den för länge i ugnen så blir den stenhård och överstekt med råge.

Servera med en god kebabsås och sallad.

Prev Post Next Post