[mc4wp_form id="54"]
  • Kolasnittar

    11 mars, 2019

    Jag gjorde två olika varianter av samma recept. Vanliga klassiska och med mjölkchoklad. Båda varianterna blev riktigt goda! Ingredienser:100 g smör1 dl strösocker1 tsk vaniljpasta2 msk ljus sirap3 dl vetemjöl1 tsk bakpulvernågra rutor valfri mjölkchoklad Gör såhär:1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Rör ihop smör, socker, vaniljpasta och sirap.3. Blanda mjöl och bakpulver och rör…

    Read more
  • Köttfärssås och spaghetti

    7 mars, 2019

    En klassisk rätt som det finns så många varianter på. Jag brukar göra på lite olika sätt och det här receptet är ett utav mina varianter. Jag tycker det blir extra gott och smakrikt med riven morot i och ännu bättre är det ju att man får i sig lite extra grönsaker på så vis.…

    Read more
  • Ost- och morotsbiffar

    6 mars, 2019

    Här kommer ett gott recept på vegetariska biffar. De är godast att äta tillsammans med någon god röra och bulgur men jag hade ingen bulgur hemma och fick rosta lite potatis. Det gick bra det med men blev nästan lite kaka på kaka med tanke på att biffarna påminner lite om potatisbullar i konsistensen. De…

    Read more
  • Falafel

    4 mars, 2019

    Fantastiskt god falafel som blir spröd och krispig. Perfekt att servera om man är några stycken och tillsammans med smårätter, eller i pita/tunnbröd. Ingredienser:4 dl kikärtor (ej kokta)ca 2 dl hackad bladpersilja1 gul lök3 små vitlöksklyftor (eller 2 större)2,5 tsk falafelkrydda1,5 tsk salt Innan fritering:1 tsk bakpulver (innan fritering)1 tsk bikarbonat (innan fritering)Rapsolja till fritering…

    Read more
  • Veckomeny v.10

    3 mars, 2019

    Imorgon är det måndag och här kommer lite inspiration på rätter du kan laga den kommande veckan. Måndag: Smörstekt lax med ris i sötsur såsTisdag: Korvpanna med curryOnsdag: Pastagratäng med nachocrispTorsdag: Spenatpaj (veg.)Fredag: Sweet chili kyckling Baktips: Amerikansk äppelpaj

    Read more
  • Kanelbullar

    2 mars, 2019

    Det finns inget bättre än en rykande fräsch kanelbulle till iskall mjölk! Jag föredrar att äta dom färska och resten fryser jag in när de är sådär lagom svala, då är det bara att tina dom sen när man är sugen på bullar. Jag tycker de håller sig mer saftiga då. När jag har tid…

    Read more
  • Panerad torsk med sötpommes och kall sås

    27 februari, 2019

    Igår var det dags för en fiskrätt här hemma. Det blev panerad torsk och till det gjorde jag sötpotatis-pommes. Jag friterade pommesen i en stekpanna i rapsolja, men du kan lika gärna använda fritös eller tillaga dom i ugn. Förutom fisk och sötpotatis åt vi även en god kall sås till och en härligt färsk…

    Read more
  • Hallonpaj

    25 februari, 2019

    Alltså finns det något som är så gott som syrliga hallon bakade med härlig smuldeg med smak av vanilj? Pricken över i:et är ju då den lena vaniljsåsen. Så himla gott! Jag fuskade och körde marsansås som kokas upp med mjölk till en lite tjockare vaniljsås. Här hemma blev den här pajen sån succé att…

    Read more
  • Veckomeny v.9

    24 februari, 2019

    Imorgon är det måndag och jag tänkte införa veckomeny här på bloggen. Eller veckans mat som kategorin heter. Namnet är inte så noga utan det är innehållet som räknas och att ni förhoppningsvis får lite inspiration och underlättnad i vardagen när det gäller att planera måltider. I vår familj försöker vi äta vegetariskt ca 1-2…

    Read more
1 2 3 4 5 15