Hemkokt rabarbersylt

8 juli, 2018
Blog post

Rabarber tycker jag är så gott! Det är väl något med syrligheten som, gärna, i kombination med något sött blir sådär underbart härligt. Jag hade lite rabarber över i kylskåpet och då passade jag på att koka lite sylt. Jag brukar inte göra storkok av sylt då jag inte har i konserveringsmedel och vill därför inte att den ska bli dålig. Det här receptet ger ungefär 1 dl rabarbersylt men vill du ha mer är det bara att dubbla måtten.

Rabarbersylt
1 stor rabarberstjälk (ju rödare stjälk desto rödare sylt)
1 dl vatten
0,5 dl syltsocker
1 tsk vaniljpasta

Gör såhär:
1. Skär rabarbern i fina bitar och lägg i en kastrull
2. Tillsätt vatten och koka upp på medelvärme
3. Låt rabarbern småputtra i ca 20 minuter
4. Tillsätt syltsocker och vaniljpasta. För sötare sylt kan du hälla i 1 dl socker men jag gillar min lite syrlig.
5. Koka ytterligare 5-10 minuter. Häll upp i glasburk och låt svalna innan du lägger in den i kylskåpet.

Prev Post Next Post