Blog post

Hallonmousse till tårta

2 mars 2025

Här kommer ett smarrigt recept på hallonmousse som är perfekt att använda i tårtor eller andra bakverk. Hallonmoussen har sitt ursprung i Frankrike och just ordet mousse betyder ”skum” på franska.

Viktigt att tänka på för att lyckas är att:
– sila bort hallonkärnorna när hallonen kokat upp.
– vispa inte grädden för hårt
– låt moussen stelna i kylskåp innan en tårta fylls (om inte tårtring används)

Hallonmousse

Hallonmousse

En underbar hallonmousse fylld med smak som passar perfekt att fylla tårtor med.

Ingredients

  • 1 tsk agar agar (eller 5 gelatinblad)
  • 5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl frysta hallon
  • 1.5 dl strösocker

Instructions

    1. Koka upp hallon och socker i en kastrull, gör till puré med en stavmixer om du inte lyckats mosa alla i kastrullen.
    2. Sila bort hallonkärnorna.
    3. Tillsätt agar agar (eller 5 gelatinblad som legat i kallt vatten i 5 minuter). Låt svalna något och rör om då och då.
    4. Vispa grädden till en lös mousseliknande konsistens. Häll i hallonpurén och vispa lätt så det går ihop.
    5. Ställ i kylskåp 30-60 minuter innan du fyller tårtan. Alternativt, använd tårtning och fyll direkt.

Notes

Det här receptet räcker att fylla två anslag som är ca 20 cm/diameter.

Glad bakning

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Föregående inlägg Nästa inlägg
Skip to Recipe