
Hallonmousse till tårta
Här kommer ett smarrigt recept på hallonmousse som är perfekt att använda i tårtor eller andra bakverk. Hallonmoussen har sitt ursprung i Frankrike och just ordet mousse betyder ”skum” på franska.

Viktigt att tänka på för att lyckas är att:
– sila bort hallonkärnorna när hallonen kokat upp.
– vispa inte grädden för hårt
– låt moussen stelna i kylskåp innan en tårta fylls (om inte tårtring används)

Hallonmousse
En underbar hallonmousse fylld med smak som passar perfekt att fylla tårtor med.
Ingredients
- 1 tsk agar agar (eller 5 gelatinblad)
- 5 dl vispgrädde
- 2.5 dl frysta hallon
- 1.5 dl strösocker
Instructions
- Koka upp hallon och socker i en kastrull, gör till puré med en stavmixer om du inte lyckats mosa alla i kastrullen.
- Sila bort hallonkärnorna.
- Tillsätt agar agar (eller 5 gelatinblad som legat i kallt vatten i 5 minuter). Låt svalna något och rör om då och då.
- Vispa grädden till en lös mousseliknande konsistens. Häll i hallonpurén och vispa lätt så det går ihop.
- Ställ i kylskåp 30-60 minuter innan du fyller tårtan. Alternativt, använd tårtning och fyll direkt.
Notes
Det här receptet räcker att fylla två anslag som är ca 20 cm/diameter.
Glad bakning ♡