Grillad rabarberpaj

11 augusti, 2018
Blog post

När vi grillar här hemma så grillar vi gärna mycket åt gången. Dels för att ha mat till fler än en måltid men också för att exempelvis äta varm efterrätt efter maten. Paj är tacksamt då det går fort att förbereda skalet och sen baka alltihop på grillen, perfekt under tiden man sitter och äter. Jag brukar köra i en aluminiumform men slår också ett lager extra aluminiumfolie runt så inte fyllningen rinner ut. Det här receptet räcker till en paj gjord i rektangulär form (30 cm lång).

Ingredienser:
50 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en pajdeg. Alternativt kan du knåda degen för hand men då måste smöret vara rumstempererat.
2. Tryck ut degen i en avlång värmetålig form men spara lite deg till att smula över fyllningen. Nagga botten med en gaffel.

Fyllning:
1 rabarberstjälk
1/2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl

Gör såhär:
1. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål.
2. Tillsätt socker och potatismjöl i skålen och blanda väl.
3. Lägg på fyllningen på pajskalet och smula över den överblivna degen över rabarbern.
4. Ställ på grillen när värmen är medel (på gränsen till eftervärme) och dra ner locket. Titta till den då och då. Min paj blev klar efter cirka 30 minuter.

Servera med vaniljkräm.

Ovan ser ni pajen precis innan den sätts på grillen 🙂

Prev Post Next Post