Fudge brownies

Jag är ju en riktig brownietjej och älskar att experimentera med detta simpla bakverk. Det är något med segheten och chokladen i en brownie som gör det så otroligt gott. Sen finns det oändliga variationer. Dessa brownies har en god ganache med flingsalt på – extra gott!
Ganache:
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Gör såhär:
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden i en kastrull, ta bort precis innan den börjar koka. Häll över chokladen. Rör till en fin och slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownies:
150 g smör
2,5 dl socker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
1 dl mjöl
flingsalt till topping
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform 20×20 cm.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla torra ingredienser förutom mjölet.
- Vispa försiktigt i ett ägg i taget.
- Vänd ner mjölet och rör tills det blir slätt.
- Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Låt svalna.
- Bred på ganachen på kakan och strö på flingsalt. Låt kakan stelna i kylskåpet i minst 1 timme.
- Skär i rutor och servera på ett fint fat.