Currykyckling i kokossås

3 november, 2020
Blog post

Hej du!

Jag gör mig klar för att gå till sängs men tänkte först lägga upp det här fantastiskt smakrika receptet på currykyckling i kokossås. Det går rätt så snabbt att tillaga och ännu snabbare att äta upp. Perfekt vardagsmat helt enkelt.

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 mindre gul lök
1 msk ingefära (krydda) (eller 2 msk riven färsk ingefära)
2 msk currykrydda
1 msk limejuice
1 förp kokosgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk farinsocker
1 msk fish sauce (exempelvis från Santa Maria)
Salt och peppar efter tycke
Kokosolja till stekning

Gör såhär:
1. Börja med att skära kycklingfilén i mindre bitar/strimlor, salta och peppra kycklingen efter tycke och smak.
2. Hetta upp ca 1 msk kokosolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme tills den får fin färg. Ta ut kycklingen från stekpannan och lägg åt sidan på en tallrik.
3. Hacka löken, paprikan och pressa eller riv vitlöksklyftorna.
4. Hetta upp ytterligare 1 msk kokosolja och stek lök, paprika och vitlök på medelhög värme. Akta så inte vitlöken bränns.
5. När grönsakerna mjuknat något tillsätter du ingefära och curry. Rör om och ha sedan i limejuice. Rör om.
6. Tillsätt kokosgrädde och creme fraiche och låt puttra 4-5 min på medelvärme.
7. Lägg i den färdiga kycklingen, tillsätt farinsocker och fish sauce och låt puttra ytterligare 10 min.
8. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.

Serveras med kokt ris och eventuellt orientaliskt bröd.

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post