Churros

30 augusti, 2018
Blog post

Vem älskar churros? Jag tycker i alla fall att det är supergott och ännu bättre är det att dippa de små bakverken i något festligt. Till mina churros gjorde jag nutellafluff – så gott! Jag gjorde inte en så stor sats då bara jag och mannen skulle äta dom, och de ska ju ätas färska. Churros som stått ett tag är inget vidare. Så detta recept är lagom till 2 glupska personer 😛

Ingredienser:
75 g smör
2 dl vatten
1 nypa salt
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 ägg

Fritering: rapsolja

Garnering: kanel och socker

Gör såhär:
1. Koka smör, vatten, salt och socker i en kastrull.
2. Tillsätt mjölet och rör om massan tills den släpper från kastrullens kanter.
3. Häll massan i en bunke och vispa i ett ägg i taget, gärna med elvisp.

4. Ta fram en spritspåse med mellanstor valfri tyll och fyll den med massan.
5. Hetta upp rapsoljan (eller frityrolja), till 180°
6. Spritsa ut 7-8 cm långa längder (klipp av längderna med en kökssax). Fritera och vänd runt längderna tills de blir gyllene.
7. Låt överflödig olja rinna av på hushållspapper och rulla de sedan i kanel och socker. Servera och ät omgående.

Servera med: nutellafluff
1 dl grädde
1/2 dl nutella
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Vispa grädden med vaniljsockret. Tillsätt nutellan och vispa så det precis går ihop. Ställ kallt tills det ska serveras.

Prev Post Next Post