Chokladmousse med chokladbollsgömma

29 juni, 2018
Blog post

Här kommer ett recept på en god variant chokladmousse. Den här moussen innehåller nämligen en chokladboll i botten. Lite extra choklad tackar man väl inte nej till? 🙂 Här kommer receptet som räcker till 4 stora serveringar  eller 6 mindre.

Mousse:
150 g mörk choklad
3,5 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk socker
1 msk vatten

Gör såhär:
Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i en bunke. Vispa hälften av grädden löst och ställ i kylskåp. Koka upp resten av grädden och häll över chokladen. Rör tills det går ihop. Koka socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna som du samtidigt vispar kraftigt med elvisp. Det ska bli ett fint skum. Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd till sist i den vispade grädden. Fördela moussen över en chokladboll i varje portion, garnera med frysta krossade hallon eller något annat festligt. Ställ kallt.

Chokladbollar:
1,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g rumsvarmt smör
1 msk mjölk eller kaffe
Pärlsocker

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och rör till en smulig deg. Tillsätt mjölk eller kaffe och rör så att smeten går ihop. Forma bollar och rulla i pärlsocker.

Prev Post Next Post