Chocolate chip cookies med mörk och vit choklad

13 maj, 2019
Blog post

Hej på er!
Barnet sover och mannen är iväg på fotbollsträning. I väntan på att han kommer hem så vi kan titta på GOT så tänkte jag bjuda på ett sprillans nytt recept. Det är klassiska chocolate chip cookies fast med lite inslag av vit choklad. Jag har tidigare också publicerat recept på chocolate chip cookies med nutella som finns HÄR, samt hur man lyckas med dessa kakor varje gång. Det tipset hittar ni HÄR. Nu till det nya receptet!

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
180 g strösocker
180 g farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
350 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
300 g chocolate chips (eller hackad choklad, 150 g mörk, 150 g vit)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt genom att klä den med bakpapper.
2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt, ställ åt sidan.
3. Vispa ihop smör, socker och farinsocker tills det blir krämigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret och vispa tills det går ihop fint.

4. Blanda i de torra ingredienserna och vänd runt tills allt är väl blandat. Tillsätt chokladknapparna (eller den hackade chokladen) och vänd runt lite till.
5. Gör en rulle av degen och skär ca 2-3 cm tjocka bitar, forma till bollar och lägg på plåten. Lämna gott om utrymme mellan varje boll.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Precis när de börjar bli lite bruna ska de tas ut, de ska också vara lite lösa i mitten när de tas ut eftersom de sätter sig när de svalnar. Låt vila en stund på plåten innan du flyttar över kakorna på ett galler för att svalna ytterligare.

Hoppas det smakar!

Prev Post