Cheesecake med hallonglaze

11 juli, 2018
Blog post

Hej på er!
Här kommer ett recept på en riktigt god och somrig cheesecake. Den består av en oreobotten, vaniljfyllning och en lätt variant på hallonglaze. Min kaka blev lite lösare än tänkt och det beror på att jag hade i endast 2 tsk gelatinpulver vilket visade sig vara lite för lite för den mängd fyllning jag gjort. Så 3 tsk gör kakan fastare och det har jag modifierat i receptet. Vill man inte använda gelatinpulver går gelatinblad utmärkt, använd då 5 st. Hoppas det ska smaka 🙂

Cheesecakebotten:
2 paket oreokex (med bortskrapad fyllning)
100 g smör

Gör såhär:
1. Skrapa bort fyllningen och lägg i en separat skål (som sedan används i cheesecakefyllningen)
2. Smält smöret i en kastrull
3. Smula kexen i en matberedare
4. Häll över kexsmulorna i kastrullen med smöret och blanda väl
5. Tryck ut blandningen i en rund form (24 cm/diameter) försedd med bakplåtspapper i botten
6. Ställ i kylen tills vidare

Hallonglaze:
5 dl hallon
3 dl strösocker
3 tsk maizena

Gör såhär:
1. Koka upp hallonen tillsammans med sockret i en kastrull
2. Mosa alla hallon
3. Tillsätt maizena och rör 2-3 minuter
4. Sila glazen och blanda i lite av kärnorna om du vill, det gjorde jag
5. Ställ åt sidan och låt svalna

Cheesecakefyllning:
500 g färskost
oreofyllningen
1 tsk vaniljpasta
4 dl florsocker
3 tsk gelatinpulver (motsvarar ca 5 gelatinblad)
2,5 dl vispad grädde (sötad med 2 tsk strösocker)

Gör såhär:
1. Vispa grädden och tillsätt 2 tsk strösocker
2. I skålen du la den avskrapade oreofyllningen blandar du i färskost, vaniljpasta, florsocker och gelatinpulver, vispa väl gärna med elvisp
3. Häll över färskostblandningen till den vispade grädden, mixa väl
4. Häll över blandningen i formen med oreobotten
5. Ställ i frysen 30 min
6. Ta ut kakan ur frysen och häll på hallonglazen
7. Lägg i kylskåp, gärna över natten, men i minst 5 timmar
8. Dekorera med hallon och pudra på florsocker

Prev Post Next Post