Champinjon och kycklingsås

19 augusti, 2021
Blog post

Det här är en rätt som är supergod, enkel och snabblagad. Jag använde kycklinginnerfilé eftersom den är tunn och blir färdig snabbt men det går lika bra att använda kycklingbröstfilé som man skär tunt. Till kycklingsåsen serverade jag ris och en syrlig tomatsallad – det blev succé tyckte hela familjen! Vill man titta på videon till rätten så kan man göra det på min instagram HÄR. Men nu till receptet.

Ingredienser:
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 dl skivade champinjoner
700 g kycklinginnerfilé
1 tsk vegetakrydda
2 tsk grön pesto
3 tsk ajvar
2 tsk tomatpuré
3 msk creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 dl riven prästost
salt och peppar efter tycke
smör till stekning

Gör såhär:
1. Hacka lök och vitlök fint, smält sedan smör i en stekpanna och stek lök och champinjoner tills de mjuknar och får lite färg.
2. Lägg i kycklingen och stek tills den får fin gyllenbrun färg på medelhög värme. Akta så inte löken bränns vid. Krydda kycklingen med vegeta och lite salt.
3. Tillsätt pesto, ajvar och tomatpuré, rör om ordentligt.
4. Tillsätt creme fraiche, rör om, och ha i vispgrädden. Låt puttra i ca 15 min på medelsvag värme. Rör om då och då.
5. Lägg i den rivna osten och rör om. Låt puttra i 5 min till och servera sedan med ris och en god sallad.

Hoppas det smakar!

Prev Post Next Post