Browniedonuts med scweizernötsglaze

12 augusti, 2018
Blog post

För inte alltför längesen klickade jag hem en donutform. En riktig fiffig sak som är så bra om man ofta bakar donuts i ugn. Innan jag köpte formen testade jag att i en muffinsform lägga i foliebollar och sen smet runtom men det funkade inte alls utan blev totalt misslyckat 😛 så ska du göra dessa föreslår jag att du använder rätt form till ändamålet. Receptet ger 9 st donuts.

Ingredienser:
100 g smör
50 g mörk blockchoklad
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180º
2. Smält smöret i en kastrull
3. Bryt chokladen i mindre bitar och värm på svag värme i mikron

4. Rör i socker, kakao, salt, vaniljsocker och äggen i det smälta smöret.
5. Tillsätt vetemjöl och rör om tills allt gått ihop
6. Blanda i den smälta chokladen

7. Fördela i donutsformen
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter, de ska bli fasta men ändå något mjuka i mitten.

Glaze:
100 g schweizernötschoklad
40 g mörk blockchoklad
0,75 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Bryt chokladen och lägg i en skål.
2. Värm vispgrädden så den blir rätt så varm, behöver inte koka.
3. Slå över grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.
4. Doppa donutsen några gånger i glazen tills du får den tjocklek av choklad du vill ha. Du kan lämna dom så eller spritsa på lite glasyr och strössla dom. Vill du göra glasyr räcker det att blanda 2 tsk florsocker med knappt 1 tsk vatten.

Glasyren kan du antingen ringla över med teskeden eller hälla över i en plastpåse och göra ett pyttelitet hål och sen spritsa över donutsen.

Prev Post Next Post