Blåbärsmuffins med citronfrosting

29 juni, 2018
Blog post

Hej allihopa!
Ingredienserna följer här nedan och även en kort beskrivning på hur ni gör dessa smarriga blåbärsmuffins med tillhörande citronfrosting.

Ingredienser till muffins:
125 g smör
0,75 dl varm mjölk
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk citronextrakt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl blåbär

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Vispa i smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Addera blåbären i de torra ingredienserna, på så vis omsluts de och släpper inte ifrån sig vätskan som färgar smeten blå. I med citronextrakt och klicka ut smeten i formar. Grädda i mitten av ugnen i 180c i ca 15-20 min beroende på ugn. Låt svalna helt.

Citronfrosting:
200 g cream cheese
2 dl vispad grädde
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk citronextrakt
ev. gul pastafärg

Gör såhär:
Vispa grädden. Blanda i alla ingredienser tills det blir en jämn och fin smet. Låt stå i kylskåp i 20 min. Fyll en spritspåse och spritsa muffinsen hur du vill.

Prev Post Next Post