Blåbärsmuffins med citronfrosting


Hej allihopa!
Ingredienserna följer här nedan och även en kort beskrivning på hur ni gör dessa smarriga blåbärsmuffins med tillhörande citronfrosting.

Ingredienser till muffins:
125 g smör
0,75 dl varm mjölk
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk citronextrakt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl blåbär

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Vispa i smör och mjölk. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Addera blåbären i de torra ingredienserna, på så vis omsluts de och släpper inte ifrån sig vätskan som färgar smeten blå. I med citronextrakt och klicka ut smeten i formar. Grädda i mitten av ugnen i 180c i ca 15-20 min beroende på ugn. Låt svalna helt.

Citronfrosting:
200 g cream cheese
2 dl vispad grädde
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk citronextrakt
ev. gul pastafärg

Gör såhär:
Vispa grädden. Blanda i alla ingredienser tills det blir en jämn och fin smet. Låt stå i kylskåp i 20 min. Fyll en spritspåse och spritsa muffinsen hur du vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published.