Basilika- och saltgifflar

10 april, 2019
Blog post

Gifflar är så gott och går att göra på alla möjliga sätt och med många fyllningar. Just de här är inte fyllda med något förutom lite torkad basilika, och så är de garnerade med flingsalt och mer torkad basilika. Riktigt mumsigt!

Ingredienser:
50 g färsk jäst
5 dl fingervarm mjölk
1 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
ca 11 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl

Garnering:
1 ägg
flingsalt
torkad basilika

Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en stor bunke med fingervarm mjölk. Rör om.
2. Tillsätt salt, smör och hälften av mjölet. Knåda degen och tillsätt resten av mjölet.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

4. Dela degen i 3 delar och kavla ut till cirklar. Skär sedan i 8 trianglar (tårtbitar). Strö på lite torkad basilika innan du rullar ihop triangeln från den breda sidan och uppåt.
5. Jäs under bakduk 25 minuter, garnera och grädda i 200 grader tills de fått fin färg.

Prev Post Next Post