Amerikanska hjärtpannkakor

24 september, 2018
Blog post

Hjärtformade pannkakor är något extra, jag menar de är ju hjärtformade och hur fint är inte det? Egentligen är de vanliga amerikanska pannkakor så gillar man inte hjärtan är det bara att steka på dom som vanligt. Jag använde en pepparkaksform som jag la i stekpannan, fyllde på med lite smet och la sen över på en tallrik innan jag tog bort formen. Det var lite pilligt ibland att få loss formen men med lite tålamod gick det bra. Receptet räcker till ca 10 pannkakor.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3,5 dl mjölk
smör till stekning

Garnera med florsocker och ät med sirap

Gör såhär:
1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
2. Vispa ihop ägg och mjölk.
3. Häll äggblandningen i mjölblandningen och vispa tills du har en klumpfri smet.

4. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör, när stekpannan är het sänker du värmen en aning så inte pannkakorna blir brända utanpå men ogräddade inuti).
5. Lägg i en hjärtform och häll lite smet i formen. Vänd på pannkakan (med formen) när det börjar bubbla på ovansidan. Stek 2-3 minuter på andra sidan. Kontrollera första pannkakan så den är klar på insidan och om du behöver reglera temperaturen.
6. Lägg pannkakorna på hög, pudra på lite florsocker och häll på sirap (eller annat tillbehör).

Hoppas det smakar 🍴

Prev Post Next Post